Opført i 1892 af godsejer Ida Marie Suhr, som tro kopi af en engelsk gartnerbolig

Langebæk Asyl har været til salg og stået tomt i 5 år, og det bærer huset desværre præg af. Det sidste års megen regn har givet en større vandskade på 1 sal, som også kan ses i stueetagen. Stråtaget skal skiftes og i det hele taget trænger huset til mere end en kærlig hånd. Vi tillader os derfor at kalde ejendommen for et håndværkertilbud og prisen er derfor reduceret til kr. 1.495.000,00 og det ER NU PRISEN, så hvis I ikke er indstillet på at der skal ofres penge til istandsættelse eller tænker på at byder under prisen, så lad være med at komme.

Billedskøn ejendom fra 1892, opført af godsejer Ida Marie Suhr, i udpræget engelsk cottage stil, med alle dens dyder og detaljer, beliggende i smukt naturlandskab ved Langebæk.

Det er ikke kun selve ejendommen, der stjæler opmærksomheden. Vent til I oplever den storslåede natur - hvor der også er mulighed for - til fods - at tage turen over til den lille private ø "Langø".

Det jævne, frugtbare landskab afgrænses af lave kyster med gode bademuligheder eller til at sejle i kajak.

Her langs den smukke kyst kan I gå lange ture og nyde synet af de smukkeste solnedgange. I kan også tage en tur til Kalvehave, der bl.a. huser en god lystbådehavn, ligesom der er skoler og sportsfaciliteter i umiddelbar nærhed. Der er også mulighed for at opleve fortidsminder og i nærområdet ligger det kulturhistoriske færgeleje Petersværft. Der er kun en lille køretur til det smukke ø Møn, hvor øens hovedby Stege, byder på et charmerende handelsstrøg, livlig lystbådehavn, formidable badestranden og kulturoplevelser.

Dette er kort fortalt en helt unik ejendom i et af Danmarks smukkeste naturområder.

Den eventyrlige have er et kapitel for sig selv og inspireret af den engelske havetradition med mange haverum opdelt af bøgehække. Rent faktisk er haven så enestående, at den har været vist frem i en af Claus Dalby`s seneste bøger "Cottagehaver" - og dem der ligner".

Det første syn, der møder jer, er den idylliske gårdhave med en pergola som indgang til køkkenhaven. Her spejler de 12 sorte højbede bindingsværket i ejendommen og udgør et smukt haverum under det store valnøddetræ.

Langebæk Asyl er fra skønvirkeperioden, hvor man gjorde sig umage. Ejendommen står smukt med oprindelige detaljer såsom et rigt dekoreret murværk, med arrangerede mursten i hver enkel tavle, som danner forskellige mønstre afhængigt af den geometriske figur, de er indfældet i. Netop dette havde godsejeren ladet sig inspirere af, under et besøg på et herresæde i England. Det er derfor ikke noget under, at ens tanker bliver ledt hen til steder i det sydvestlige England som Dorset eller Devon.

Det charmerende ydre går igen inde i boligen, hvor I også kan glæde jer over et helt særligt lysindfald gennem de småsprodsede vinduer. Plads er der rigeligt af, og man føler sig fuldstændig hensat til det engelske. Entréen er præsentabel og byder elegant velkommen indenfor med trappe til 1.salen og det er også her, man finder gæstetoilet med det smukke terrazzogulv.

Her er et stort, åbnet stuemiljø (oprindeligt den gamle skolestue) med brændeovn og en spisestue. I alle rum shiner de originale plankegulve. Der er også et meget anvendeligt køkken, som fik den helt store "tur" i 2014. Det hele blev nytænkt med nye køkkenlåger, der er passende til landstilen.

Fra bryggerset er der udgang til køkkenhaven og her er en god arbejdsplads, vaskemaskine og tørretumbler samt adgang til viktualierummet.

Via en smuk trappe er der forbindelse til første sal. Heroppe venter en helt fantastisk atmosfære med synlige bjælker, repos og et sprodset glasparti, der ligesom sætter dagsorden - ledsaget af badeværelse, 2 gode store værelser, kontor og yderligere gangarealer, som let kunne inddrages og skabe endnu mere rum på 1.salen.

Sidebygningen har også den helt særlige stil, der får en til at svømme helt hen. I dag tjener bygningen som formål for hobby-aktiviteter og var oprindeligt vaskehus og stald til de dyr, der var på ejendommen.