Her er det en smal sag at få flexbolig

presse

Ejendomsmægler Henrik Ejby roser Vordingborg Kommune for at være yderst effektiv, når det drejer sig om at få tilladelse til at benytte et helårshus som fritidshus.

Kommunen De senere år har det været muligt at få ophævet boligpligten på boliger i hele Vordingborg Kommune - både på landet og i byerne. Muligheden for at få en såkaldt flexbolig har ifølge ejendomsmægler Henrik Ejby sat gang i ejendomssalget i kommunen - og det gælder både husene i den billige ende og de meget dyre af slagsen.
Det er dog ikke bare muligheden for at ophæve boligpligten, hvorved et almindeligt helårshus kan benyttes som sommerhus, der her spiller ind. Det gør i høj grad den ekstremt hurtige sagsbehandlingstid også, mener Henrik Ejby.
- Vordingborg Kommune er et skoleeksempel på at opnå flexboligtilladelse, siger han og oplyser at behandlingstiden kan tage alt fra et par timer til et par dage.
- I andre kommuner kan det tage måneder og lange tovtrækkerier, siger han. Skrækeksemplet er en kommune, der var hele to år om at udarbejde en tilladelse, så de interesserede købere endelig kunne overtage deres drømmehus.
- Jeg har også prøvet at sælge en bolig på Stevns. Det er jo lettere at få opskriften på Coca Cola end en flexboligtilladelse der, siger Henrik Ejby, der sælger ejendomme på store dele af Sjælland samt Lolland og Falster. I Vordingborg Kommune fordeler ansøgningerne om flexbolig sig jævnt over hele kommunen.

> Læs hele artiklen i Sydsjællands Tidende